Το 1991 αρχίζει μια προσέγγιση προς το αντικείμενο της άπνοιας και της ελεύθερης κατάδυσης. Λόγω της πρωτοπορίας και της υλικοτεχνικής υποστήριξης από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πολύ γρήγορα έφθασε σε θεαματικά αποτελέσματα.

Σύντομο βιογραφικό

Ιούλιος 1995 – Πανελλήνιο ρεκόρ στατικής άπνοιας σε 5’ 40’’

Οκτώβριος 1998 – Πανελλήνιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης με σταθερά βάρη στα – 50 μέτρα

Ιούνιος 1999 - Πανελλήνιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης με εναλλασσόμενα βάρη στα – 50 μέτρα

Οκτώβριος 1999 – Πανελλήνιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης NO LIMITS στα – 90 μέτρα

Αύγουστος 2000 – Πανελλήνιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης NO LIMITS στα – 120 μέτρα στην Σύμη

Αύγουστος 2004 – Κατάδυση με σκανταλόπετρα στα – 74 μέτρα στον Βόλο στις εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου ως ολυμπιακή πόλη

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από το χώρο της ελεύθερης κατάδυσης και της άπνοιας ο Χρόνης Χλίτσιος ξεκινά μια 10μήνη προετοιμασία για ένα δυναμικό comeback.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ στο ΒΟΛΟ 2016 με διοργανωτή τον φορέα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού “ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος”, και με υποστήριξη δεκάδων τοπικών επιχειρηματιών, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με πλήθος κόσμου ο Χρόνης Χλίτσιος κρατάει την αναπνοή του μέσα σε ένα ειδικά κατασκευασμένο ενυδρείο για 14 λεπτά 18 δευτερόλεπτα και 33 δέκατα σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ. Το παγκόσμιο ρεκόρ στατικής άπνοιας στη συγκεκριμένη θέση κατέχει ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης και κασκαντέρ Ντέιβιντ Μπλέιν με χρόνο 17 λεπτά. Το εγχείρημα προβλέπει τη λήψη καθαρού οξυγόνου πριν από την κατάδυση.


 

Στον Κάρπαθο, στις 16 με 19 Ιουλίου 2018 στους Διεθνείς Αγώνες Ελέυθερης Κατάδυσης με σκανταλόπετρα, 103 χρόνια μετά την ιστορική κατάδυση του Στάθη Χατζή, ο Χρόνης Χλίτσιος είναι ο πρώτος Έλληνας που ξεπερνάει το βάθος των – 77 μέτρων σε ελεύθερη κατάδυση με σκανταλόπετρα στο ίδιο σημείο, στα Πηγάδια της Καρπάθου, με καιρό 7 Μποφόρ (στα όρια της ακύρωσης των αγώνων) φθάνοντας στα – 80,7 μέτρα.Το CNN GREECE σε άρθρο του χαρακτήρισε την προσπάθεια του Χρόνη «Ο ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΗ ΧΛΙΣΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ»